Meniu Închide

Izolarea tevilor

IZOLAREA TEVILOR

Izolarea tevilor este unul din elementele luate mai rar in calcul atunci cand planificam constructia unei cladiri. Tinem cont de amenajarile interioare, izolarea interioara/exterioara a casei, pierderile energetice pe care le va avea cladirea, insa rar ne gandim si la ce economii am putea realiza prin simpla izolare a tevilor.
Astfel, izoland tevile nu doar ca prevenim posibile probleme, dar vom face si o economie.

In cazul tevilor ce transporta apa rece, facute din cupru sau polipropilena, aceasta izolare este necesara pentru a elimina posibilitatea condensarii si aparitiei picaturilor de apa pe suprafata lor. In acest mod se va diminua condensul si nivelul de umiditate de pe suprafata tevii.
In cazul tevilor de apa calda si incalzire, izolarea acestora este metoda cea mai simpla de economisire a energiei. Apa fiind mentinuta fierbinte mai mult timp, se vor rari ciclurile de incalzire si suprasolicitarea centralei. In acest mod va creste si temperatura apei de la robinet, respectiv timpul de incalzire al acesteia.

Pentru izolarea tevilor, avem doua variante: cochilii din vata minerala sau saltele lamelare cusute cu plasa rabit.

Cochilii din vata minerala

Izolarea tevilor se face cu cochilii din vata minerala, acestea putand fi caserate (cu folie de aluminiu) sau necaserate. Cochiliile caserate au o banda autoadeziva care ajuta la lipirea cochiliei dupa ce aceasta imbraca teava.
Tevile expuse la frig pe timpul iernii pot ingheta si crapa, izolarea acestora protejandu-le si oferind o bariera de protectie impotriva umiditatii, factor ce poate duce la distrugerea tevilor in timp.

Cochiliile din vata minerala rezolva si izolarea fonica si au dimensiuni specifice in functie de dimetrul tevii, iar in cazul tevilor cu dimensiuni foarte mari, se folosesc saltele cusute cu plasa rabitz.

Pentru detalii privind produsele recomandate, click aici

 

Saltele lamelare cusute cu plasa de rabit de otel zincat

Saltelele cusute cu plsa rabit de otel zincat (pe o fata sau pe ambele fete) obtinute din vata minerala bazaltica se folosesc la izolarea termica, fonica si protectia la foc a echipamentelor si conductelor. Pot fi supuse la temperaturi de pana la 600 °C.
– instalatii industriale
– cosuri de fum si seminee
– conducte, tubulaturi de aer si gaze de ardere
– echipamente si instalatii ale navelor maritime si fluviale (SCPR 120 kg/m3)
– echipamente din industria energetica, chimica, petrochimica, nucleara

SC Rural Construct SRL iti ofera produsul adaptat nevoilor tale, consultanta tehnica fiind realizata de catre specialistii nostri! Te asteptam in Focsani, str. Bicaz, nr. 26, langa RAR!