Meniu Închide

Polistiren expandat de fatada

Polistiren expandat de fatada 

Pentru a alege corect un polistiren expandat de fatada, trebuie sa avem in calcul mai multi factori.

Piata polistirenului expandat din Romania, in ultimii ani, a suferit numeroase schimbari. Astfel, au aparut atat de multe categorii de produse, de la EPS 50 la EPS 200, polistiren negru sau perimetral incat clientii sunt de cele mai multe ori pusi in dificultate.

Polistiren expandat

Fiecare produs are caracteristicile sale, precum si modul sau de utilizare. In Romania, cel mai intalnit mod de utilizare al polistirenului expandat este izolarea termica la exterior, atat la cladirile noi cat si la reabilitarea celor vechi. In acest caz, pentru termoizolarea fatadelor, polistirenul care poate fi tencuit si care poate sustine incarcatura ridicata pe o perioada mare de timp este polistirenul cu o rezistenta la compresiune mare si o densitate cat mai ridicata. Polistiren expandat de fatada – alegerea corecta: incepand de la EPS 80. Polistirenul sub EPS 80 se adreseaza termoizolarii peretilor cortina precum si la poduri (locuri nelocuite). Mai mult, coeficientul de transfer termic al materialelor izolante scade odata cu cresterea densitatii acestuia. Acest coeficient de transfer termic este important sa fie cat mai mic deoarece acesta reprezinta gradului de pierdere al caldurii din cladire.

Prescurtarea EPS reprezinta rezistenta la compresiune la o deformare de 10% si se masoara in kPA. Astfel, pentru EPS 80, rezistenta la compresiune este de 80 kPA. Intrucat polistirenul de fatada trebuie sa reziste la socuri mecanice (vant, grindina, lovituri, etc.), rezistenta la compresiune este un criteriu important in alegerea tipului de polistiren.

Polistirenul este usor de manipulat si de prelucrat, omogen, cu granule bine sudate. Acesta nu are in compozitie material reciclat avand astfel un grad de rigiditate superior. Este imputrescibil nefiind afectat fizic de

umezeala si nu necesita bariera antivapori. Mai mult, polistirenul

densitatea ridicata a produsului precum si rezistenta la compresiune mare, evita aparitia contractiilor pe fatada, deci a eventualelor fisuri ce pot aparea in adezivul de lipire, in masa de spaclu protectoare sau tencuiala decorativa.

Despre polistirenul grafitat (negru), puteti citi aici.

Polistiren expandat vs polistiren extrudat

De multe ori se cere polistiren extrudat pentru portiunile in care sansa de lovire este ridicata pentru ca densitatea acestuia este mult mai mare decat a polistirenului expandat. Rural Construct recomanda folosirea polistirenului expandat EPS 200, polistiren cu densitate ridicata, similar cu cel extrudat, doar ca are doua mari avantaje:

  • Nu se exfolieaza, in timp ce polistirenul extrudat o face;
  • Este mai ieftin; practic, un produs tehnic mai bun, dar mai avantajos din punct de vedere economic.

Rural Construct SRL ofera solutii tehnice si pentru alte aplicatii ale polistirenului, precum: polistiren pentru incalzirea in pardoseala, polistiren perimetral, polistiren cu dimensiuni atipice, s.a. Va asteptam in Focsani, str. Bicaz, nr. 26 – langa RAR!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *